Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с централното заключване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с централното заключване

Здравейте колеги, от скоро имам следния проблем с централното: като натисна бутона за заключване, колата се заключва и веднага след това се отключва сама, при повторен опит същото и след няколко повторения спира да реагира, а на дистанционното светва диодчето. Колата е с оригиналното централно заключване, без аларма с червения ключ който е д двата бутона за отключване/заключване и за багажника. Ако някой е имал такъв проблем нека сподели.

В момента аз имам същият проблем. Аз открих, че виновника при мен е машинката на шофьорската врата. Като натиснеш копчето да заключиш виж всичките палчета на всяка врата. Ако някое от тях не отиде в положение заключено значи тази врата ти е виновника.

Comment

При мен предна дясна врата май ми прави проблема, и в такъв случай каква е процедурата?

Comment

Въпросните ключета за които говори колегата, най-лесно се проверяват като се мерят веригите им на буксите на вратите:

Ако ключето работи нормално трябва при едното положение на бутона да има верига между D2 и C8 . При другото положение на бутона трябва тази верига да изчезне и да се появи между D2 и C6.

Погледни - тук е описана процедурата:

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...6&postcount=82

Ако се установи, че това не е така, трябва да се стигне до бравата и да се разглоби за да се стигне до виновника.

Ако установиш, че ключетата работят коректно, свали модула за централното (жълта кутийка зад ICS-а) и провери дали вътре платката не се е наквасила с антифриз.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:21.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря ви за съдействието колеги, но при мен виновника се оказа предна дясна машинка. Срещу 50 лева проблема ми се реши

Comment

Здравейте,
            При мен проблема е малко по-голям!
            Изведнъж едновременно спряха централното заключване, отварянето на капака на багажника, капачката на резервоара и осветлението в купето и багажника.
            Иначе фабричната аларма си работи.
            156 1.8 TS '98
            166 2.4 JTD '05

Comment

Провери си бушоните.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Весела Коледа на всички!

Взех си бравата на шофьорската врата от морга. При опита за смяна (без да сглобявам корите) поведението и е същото като моята - при натискане на копчето на ключа никакво механично движение. Останалите врати се заключиха и отключиха след 2 сек.

Въпросът ми е как мога да тествам тази брава/машинка дали работи електрически? Мога ли да и подам на някой от пиновете 12В и трябва ли някакво механично движение да се случи? Искам да я проверя, за да съм 100% сигурен преди да я върна.

Comment

Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщение
                  Весела Коледа на всички!

Взех си бравата на шофьорската врата от морга. При опита за смяна (без да сглобявам корите) поведението и е същото като моята - при натискане на копчето на ключа никакво механично движение. Останалите врати се заключиха и отключиха след 2 сек.

Въпросът ми е как мога да тествам тази брава/машинка дали работи електрически? Мога ли да и подам на някой от пиновете 12В и трябва ли някакво механично движение да се случи? Искам да я проверя, за да съм 100% сигурен преди да я върна.
                  Честита коледа!

Има 2 начина да направиш това.

1 - На буксата между вратата и купето - D30 (за да не разглобяваш вратата)

Трябва да подадеш 12 V между пиновете за мотора (C9 и C10), като въртиш поляритета за да заключва/отключва.

Преди това натисни езика на бравата да щракне за да симулираш положение затворена врата.

2 - На буксата на самата брава (N50) (пинове B4 и B5)

И в двата случая тази схема ще те ориентира, макар и това което съм означавал на нея да не касае мотора на бравата.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:24.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Бравата е свалена. Тя има 2 букси - едната с 2 извода, другата с 5. Можеш ли да ме ориентираш директно на нея как да процедирам?

Comment

Буксата с петте пина - подай 12 V между пинове 4 и 5, и виж дали върти моторът (дали заключва и отключва, като сменяш поляритета).

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

При мен задна дясна се затваря само от копчето. Центалното не и въздейства, зачлючва и отключва нормално другите 3 врати. Къде да търся проблема ?
                        Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                          При мен задна дясна се затваря само от копчето. Центалното не и въздейства, зачлючва и отключва нормално другите 3 врати. Къде да търся проблема ?
                          Моторчето в бравата най-вероятно е сдало багажа.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

И при мен се оказа моторчето. Кажете сега от къде мога да си намеря такова. От детски играчки не мога да попадна точно на такова пък и те са на 3 или 6 волта. В Монтана никъде нямат моторче с тези размери. След празниците ще търся в София, но ще е добре ако насочите къде мога да намеря.

Comment

Тези моторчета са много разпространени, разликата е в зъбчатката,аз си взех такова от универсалните машинки за централно заключване
                              0887902720 166 2.4jtd20v 2005

Comment

Working...
                              X